Sumitomo Drive Europe

SEISA  I  SHI Japan  I  SHI Americas  I  SHI Korea    

Om oss  |  News & Events  |  Karriär  |  Kontakta oss  |  Corporate  |  HEM
Kvalitet & Miljö  |  Applikationer  |  Dokumentation & Ritningar  |  Service
 
de
en
fr
it
es
sv
Företaget

Sumitomo Group koncernen har en historia som sträcker sig 400 år tillbaka i tiden.  Idag har Sumitomo över 267,000 anställda runt om i världen med en årlig omsättning på 3,200 miljarder SEK. 

 

Sumitomo Group, som är ett av de allra största företagen i Japen och i världen är aktiva i de många olika brancher som t.ex järn & stål industry, mekanisk industry, gruvindustri, keramisk industri, fastighet, bank och handel.

 

På 1600-talet etablerade Masatomo Sumitomo en medicin och bokhandel. Företagen som alla delar Sumitomo namnet följer fortfarande den affärsfilosofi som etablerades av Masatomo för 400 år sedan.

 

Integritet, sunda processer och filosofin att inte sätta kapitalvinsterna främst som måttet av vår framgång

 

Koncernen består för närvarande av 20 företag som betonar sin respekt för Masatomo Sumitomo genom att dela företagslogon ”Igeta” symbolen som betecknar kanten på en gammal japansk källa.

 

Ursprunget för Sumitomo Drive Technologies i Europe går tillbaka till 1930-talet. Lorenz Braren uppfann Cyclo växeln i Munchen, Tyskland och etablerade CYCLO Getriebebau GmbH 1931.  Genom att patentregistrera uppfinningen skapade Herr Braren ett stort inflytande i transmissionsvärlden med ett helt nytt transmissionskoncept.
Cyclo konceptet fungerar helt utan kuggar, momentet överförs av delar som utsätts endast för tryck men inga tvärkrafter. För applikationer med Cyclo teknologin medför detta en stor fördel. Plötsliga haverier pga överlaster är väldigt begränsat.

 

Efter andra världskriget tog Herr Braren upp utvecklandet av produkten igen och fortsatte att optimera Cyclo växeln fram till hans död 1953.

 

I slutet av 1930-talet tillverkade Sumitomo Heavy Industries, ett av Japans största företag inom mekanisk industry, och sålde Cyclo växlar under licens på den Japanska marknaden – med stor framgång. 1974 köpte Sumitomo aktiemajoriteten av Cyclo Getriebebau GmbH.

 

Det tyska företaget blev helt uppköpt av Sumitomo Heavy Industries 1994 och expanderade över hela Europa. sedan 2003 har man arbetat under namnet Sumitomo Drive Technologies.
I Europa har man idag over 250 medarbetare som tillverkar och marknadsför det kompletta Sumitomo Drive Technologies växelprogrammet.

 

Årtionden av erfarenhet och innovation, en ledande position över hela världen i transmission och växelteknik kombinerad med en global och lokal närvaro gör Sumitomo Drive Technology till en tillförlitlig och långsiktig partner!

Utgivare:

Sumitomo Drive Technologies
Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH


Företräds av Verkställande Direktören:

Shaun Dean,
Dr. Johann Hopfner,
Florian Butzmann,
Hideo Okuda


Cyclostraße 92
85229 Markt Indersdorf
Germany
Phone +49 (0) 8136 66 0
Fax +49 (0) 8136 5771


VAT Registreringsnummer:

Munich HRB 47691
VAT Registration No.: DE 128 220 037

 


© Copyright: Sumitomo Drive Technologies - Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH 2007-2016, alle Rechte vorbehalten.